Twente, verenigt!

Vanochtend vroeg heeft Twente, verenigt! direct aan de bel getrokken bij FC Twente om meer openheid van zaken te vragen.


Twente, verenigt! vraagt FC Twente om meer openheid

Gisteravond bereikte ons het bericht dat FC Twente genoodzaakt was een deal met de 17 collega clubs van de ECV te sluiten. Bij een goede start van het nieuwe FC Twente hoort ook het herstel van de band met de andere clubs, maar dat er een deal werd gesloten waarbij ook werd afgesproken dat er over deze deal geen verdere mededelingen gedaan mochten worden, is bij ons en een groot deel van de achterban niet goed gevallen. Men had moeten begrijpen dat wij in Twente wel klaar zijn met geheime deals..

Vanochtend vroeg heeft Twente, verenigt! direct aan de bel getrokken bij FC Twente. Zonder een oordeel over de deal zelf te kunnen vellen, aangezien we hier geen details van kennen, vinden we het niet juist dat het nieuwe FC Twente zich te weinig open uitlaat over dit onderwerp. FC Twente heeft gelukkig besloten tot het geven van een aanvullende uitleg, al had ook deze wat ons betreft nog wel wat uitgebreider gemogen.

Het is bekend dat het oude bestuur veel kapot heeft gemaakt in het sentiment bij onze eigen mensen, maar ook bij de mensen buiten FC Twente. Er moet heel hard gewerkt worden om de banden met alle betrokken partijen te verbeteren. Het streven om hoofdpijndossiers zo snel mogelijk af te wikkelen om na de teruggave van de licentie fris verder te kunnen is wat ons betreft de enige juiste keuze, echter mogen hierbij de grootste slachtoffers niet uit het oog verloren worden. Als supporters en sponsoren hoeven wij echt geen financiële compensatie; wat we verwachten is een FC Twente dat open en eerlijk met ons communiceert en waar wij weer vertrouwen in kunnen hebben. Hierin gaan de laatste maanden veel zaken beter, gisteren was dat absoluut niet het geval en dan is het aan ons de taak om FC Twente hier direct en duidelijk op aan te spreken.

We zullen ook in de komende periode FC Twente kritisch blijven volgen en waar nodig sturen in een verbeterde communicatie met de gehele achterban. Op korte termijn zal er door FC Twente een supportersavond georganiseerd worden waarin we het verder kunnen hebben over het opnieuw opbouwen van vertrouwen. Verder vertrouwen we op een kritische Raad van Commissarissen die scherp toezicht houdt op hetgeen de directie uitvoert.

Hopelijk komt de KNVB snel met een positieve uitspraak zodat ook de vele nu nog vacante functies ingevuld kunnen worden en er tijd en energie in de opbouw van FC Twente gestoken kan worden. ''Gewoon doen'' luidt het nieuwe motto, en daar zullen we als Twente, verenigt! ook streng op blijven toezien.

Foto 05-01-16 18 24 16.jpg