Twente, verenigt!

Overleg met directiebespreking september 2019


Bestuur Twente, verenigt! informeert

Directiebespreking 3 september 2019

Dank jullie wel! Daarmee willen wij als het bestuur van Twente, verenigt! beginnen; voor alle vragen en opmerkingen die we van de supporters van FC Twente, van jullie, hebben ontvangen.

Daarmee is een delegatie van Twente, verenigt! op 3 september 2019 naar de directie van FC Twente gegaan. Tijdens de vergadering is onze supporterscoördinator ook aanwezig geweest. In dit bericht willen we jullie de antwoorden geven op de vragen die zijn binnengekomen en geven we jullie een kijkje in onze ervaringen.

Supporterszaken

De Vestekaart

Wij hebben begrepen dat de supporters klachten hebben over de Vestekaart en het opwaarderen. Bij de directie zijn de klachten over de oplaadpunten bekend: alle oplaadpunten bevinden zich namelijk BUITEN het stadion. De directie onderzoekt momenteel welke mogelijkheden er zijn om de vestekaart ook binnen het stadion op te laden. Mochten de supporters nog munten in hun bezit hebben, let op! Deze kunnen gebruikt worden tot 1 oktober 2019! Supporters worden hieraan de komende wedstrijden herinnerd via de schermen in het stadion.

Schoonmaak

"De tribunes zijn een zwijnenstal". Deze opmerking is veelvuldig binnengekomen; de directie erkent deze constatering. Met het schoonmaakbedrijf zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zo worden extra ronden gelopen na de wedstrijden. De opmerkingen van jullie hebben de directie ook ertoe gezet om na te denken over bijvoorbeeld de drinkbekers. Bij enkele andere voetbalclubs worden geen wegwerpbekers gehanteerd maar harde plastic bekers. Wellicht een goede vervanger in de toekomst?

Let's eat and drink

Er zijn veel klachten over de grote verschillen tussen de balies voor het eten en het drinken en te weinig tappunten. De directie heeft diverse maatregelen ingezet om de doorloopsnelheid te verbeteren. Dit is nog niet optimaal en wordt daarom extra in de gaten gehouden. De foodcorners bij de lange zijde en de tweede ring zijn inmiddels gesplitst waardoor de lange wachtrijen voor het drinken korter moeten worden. Tevens zijn er plannen om de kiosken aan de korte zijde te verbreden. Deze kunnen wij de volgende vergadering inzien.

Give me the money

Wij hebben vragen gekregen over eventuele meevallers in de begroting voor het aankomende seizoen. En gelukkig, deze zijn er: bijvoorbeeld EUR 350.000 inzake de "grasmat". De teller aan meevallers staat nu op EUR 1 miljoen. Maar er moet ook teruggekeken worden. De directie geeft aan dat momenteel de controle wordt uitgevoerd en dat met ongeveer twee weken meer bekend is over de financiële resultaten van 2018/2019. In het proces gaat dit als volgt: de directie stelt een jaarrekening op, die wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij, de accountant. De aandeelhouders, namelijk het Stichtingsbestuur (hierin heeft Twente, verenigt! een afgevaardigde), de Noabers en de Ambassadeurs (ook hierin heeft Twente, verenigt! een afgevaardigde) stellen op 30 september de jaarrekening vast. Dat houdt in dat zij, als eigenaar van de club, aangeven of zij het goed vinden. Het is een formeel proces, maar dat betekent niet dat het onbelangrijk is. De cijfers, de financiële middelen, zijn immers een resultaat van interne processen.

Terug naar Japan

Een andere vraag die wij ontvingen, betrof één van de nieuwe spelers, Keito Nakamuro. In hoeverre wordt onderzocht of hij commercieel wat voor FC Twente kan betekenen in Japan? Hier wordt volop aan gewerkt. Met name wordt gekeken wat dit kan betekenen voor het bedrijfsleven in Japan en Nederland.

Het proces over AZ - Antwerp

We hebben de directie gevraagd of ze konden toelichten hoe de hele besluitvorming rondom de wedstrijd AZ-Antwerp is gegaan. De directie geeft aan dat het moeilijk te begrijpen is dat de burgemeester maatregelen neemt en dat supporters van FC Twente hier een probleem van maken. De mening van de directie is inmiddels gepubliceerd in de krant en ook tijdens de directievergadering was één ding zeker: het maakte emotie los. Het uiteindelijke antwoord op onze vraag, hoe is het proces gegaan, kregen we ook. En daarin wordt door de directie erkend dat op cruciale punten zaken handiger hadden gemoeten.

Vanuit de directie van FC Twente

De directie van FC Twente heeft een toelichting gegeven op de begroting van het huidige seizoen. Er is aangegeven dat met name bij de inkomsten goed gekeken wordt waar nog extra mogelijkheden liggen. Wat betreft de kosten en uitgaven ziet de directie ook nog concrete verbetermogelijkheden die effecten gaan hebben op korte en lange termijn.

Vanuit Twente, verenigt!

Vanuit Twente, verenigt! hebben wij de directie geïnformeerd over ons plan van aanpak en de werving van de kandidaat voor het stichtingsbestuur. In de volgende bestuursvergadering verwachten wij dat wij ons plan van aanpak kunnen vaststellen. De gesprekken met de nieuwe kandidaten voor het stichtingsbestuur zijn inmiddels ook gepland.