Twente, verenigt!

Nieuwsbrief April


Beste leden,

Het seizoen zit erop. En dat is misschien maar goed ook als we naar de problemen om ons heen kijken. Het coronavirus heeft wild om zich heen geslagen en veel mensen zijn ziek geworden, overleden, hebben hun baan verloren, vechten tegen een faillissement of zitten in quarantaine. Hoe belangrijk is onze grote passie voetbal, op zo'n moment dan nog?

Allereerst willen wij een ieder van u een hart onder de riem steken en spreken wij de wens uit dat u en uw naasten in goede gezondheid deze nieuwsbrief kunnen lezen en dat het hierboven beschreven leed u bespaard blijft.

Dat FC Twente nu financieel in zwaar weer gekomen is, mag duidelijk zijn. Het niet meer kunnen uitspelen van de competitie zorgt ervoor dat geen inkomsten meer binnenkomen, terwijl natuurlijk wel gewoon kosten gemaakt worden. Het gemis aan inkomsten en de onzekerheid over hoe en wanneer de nieuwe competitie kan en mag beginnen, zorgt ervoor dat bijna alle clubs in het betaalde voetbal in zwaar weer gekomen zijn of gaan komen. Dat onze club juist nu wederom in zwaar weer gekomen is, is bijzonder treurig gelet op het goede financiële beleid van het afgelopen jaar. Financieel liep het jaar boven verwachting goed: de inkomsten van de catering, ticketing en enkele transfers waar in meegedeeld wordt, zorgden voor een positieve financiële ontwikkeling. Ook het vertrouwen vanuit Zeist werd teruggewonnen en beloond met de oefeninterland van Oranje tegen Griekenland; hiervoor verdienen Paul vd Kraan en Martijn Hoogstoevenbeld een compliment en ook het vertrouwen en de waardering.

Was het dan allemaal positief dit jaar? Nee, dat zeker niet. Het voetbal was soms niet om aan te zien en er waren teveel incidenten rondom de selectie. Dat verdiende niet de schoonheidsprijs. Het eindresultaat hiervan is dat ondertussen afscheid genomen is van de technisch directeur, dat het contract van de trainer formeel opgezegd werd en dat er 15 aflopende contracten zijn. Kortom: er moeten wederom belangrijke beslissingen genomen worden, zoals de aanstelling van de technisch directeur en de trainer. Wij hopen dat dit een breed gedragen beslissing gaat worden waarin ook rekening wordt gehouden met de cultuur, het beleidsplan en de visie. Een nieuwe start dus, en een selectie die waarschijnlijk niet meer zoveel vreemdelingen zal kennen als de afgelopen jaren.

Supporters, en daar rekenen wij natuurlijk ook alle sponsoren toe, hebben de laatste jaren de club op vele manieren gesteund om door de moeilijke jaren heen te komen. Ook nu zien we dat weer: geen supporter of sponsor die er ook maar aan denkt om geld voor de laatste 4 thuiswedstrijden terug te vragen. En veel supporters en sponsoren vinden het, ondanks de moeilijke tijd, vanzelfsprekend om te verlengen. Iets waar we trots op kunnen zijn!

Dat niet iedereen kan verlengen vanwege het verliezen van een baan, derving van inkomsten of zelfs een faillissement is natuurlijk een groot leed en verdient een hart onder de riem. Wij hopen dat FC Twente ook voor deze trouwe supporters iets kan betekenen zodat we als noabers onder elkaar de komende onzekere tijd tegemoet gaan en we de last met zijn allen zullen dragen.

Voor nu wensen wij u en uw naasten vooral veel gezondheid en steun in deze moeilijke periode en hopelijk zien we elkaar allemaal weer terug bij onze mooie club!


Twente, verenigt!