Twente, verenigt!

Even voorstellen: de bestuurskandidaten!


Kandidaten voor het nieuwe bestuur bekend

Aanstaande maandag tijdens de ledenvergadering beslissen de leden over het allereerste door de leden benoemde bestuur van Twente, Verenigt! Aanvankelijk koersten we af op een bestuur van vijf personen, maar na een aantal gesprekken, en het feit dat er veel goede aanmeldingen kwamen, hebben we besloten voor een groter bestuur te gaan. Dat heeft geresulteerd in acht kandidaten voor acht bestuursplekken.

Voor het bestuur hebben we de volgende kandidaten (in alfabetische volgorde):

Alieke van Dijk

Mijn naam is Alieke, 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik docent/onderzoeker op de Pabo van Saxion. Al vanaf kleins af aan mocht ik mee naar Enschede. Ruim twee uur in de auto vanaf Leeuwarden naar t Diekman. Nu woonachtig in ons mooie Enschede. Als supporter heb je weinig invloed op de resultaten van je club. Je kunt aanmoedigen en hopen dat dat een verschil maakt. De afgelopen jaren werd pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar je positie als supporter eigenlijk is. Ik zie dit als een kans om ook een steentje bij te kunnen dragen en de club weer 'van ons' te maken. Van de supporters. Van alle lagen van de bevolking. Ik denk dat ik op dit vlak een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het nieuwe bestuur van Twente, Verenigt!.

Laten we ervoor zorgen dat we ons positieve doch kritische geluid laten horen, waarbij we laten zien de spreekbuis te zijn voor al onze supporters. Dat is natuurlijk ook wat deze vereniging (nog meer) zou moeten zijn: een verbindende factor. Hier zou ik me graag hard voor willen maken.



Arjan Steenkamp

Mijn naam is Arjan Steenkamp, 42 jaar geleden geboren in Enschede en nu woonachtig net over de grens in Duitsland.

In de herfst van 2015 werden de signalen dat FC Twente er slechter voor stond dan dat door de verantwoordelijke bestuurders aan de buitenwacht voorgeschoteld werd, steeds hardnekkiger. Veel supporters hadden het gevoel dat er iets gedaan moest worden, er moest duidelijkheid komen, de vragen moesten beantwoord worden en de handen moesten ineengeslagen worden.

Als eerste stap hierin werd er een financiële commissie in het leven geroepen die namens de supporters de jaarrekeningen gingen "doorspitten", waarin ik heb deelgenomen. De uitkomsten hiervan en de ontwikkelingen rondom de club waren de aanzet voor 14 betrokken supporters om Twente, Verenigt! op te zetten. Een initiatief met als doel onze mooie club niet kapot te laten gaan.

In een korte periode werd door deze groep ontzettend veel werk achter en voor de schermen gedaan om het geluid van de supporters en sponsoren een plek in de organisatie van de club te geven. Als penningmeester ben ik trots deel te hebben mogen uitmaken van de oprichting van Twente, verenigt! en wil ik de komende jaren graag mijn steentje bijdragen aan de volgende stap van de vereniging. Zorgen voor continuïteit, gezond financieel beleid en het positief-kritisch volgen van de club zie ik daarbij als speerpunten.

Het gaat nu sportief goed maar de komende jaren zal er financieel en organisatorisch nog veel werk te verrichten zijn. Het hebben van een grote achterban, met steun van alle supporters en sponsoren, is daarbij essentieel om betrokkenheid, inspraak en toezicht vanuit de achterban te kunnen borgen.

Bob Bolscher

Mijn naam is Bob Bolscher en ben in het dagelijks leven werkzaam als dierenarts in Enschede.

Toen ik zo'n 20 jaar geleden voor het eerst mee mocht naar het stadion met mijn vader, en de sfeer proefde, was ik direct verkocht. Inmiddels ben ik al weer vele jaren seizoenskaarthouder en ik menig uit- en thuiswedstrijd bezocht. Ik ben lid van de Vriendenkring en na vrijwel elke thuiswedstrijd aanwezig in het home.

De afgelopen jaren heb ik met pijn in het hart gezien hoe de club langzaam steeds verder van de supporters verwijdert raakte. Daarnaast bleek eens te meer dat er voor supporters geen goede mogelijkheid was om hun mening en zorgen te delen met de club, wat juist broodnodig was. Met de komst van Twente, Verenigt! ligt deze tijd achter ons. Deze vereniging is een prachtig initiatief wat de supporters in de toekomst weer het heft in handen zal gaan geven, want FC Twente is en blijft van ons.

Wanneer ik word verkozen tot bestuurslid zal ik met een kritische blik de verrichtingen van het bestuur en het management van FC Twente blijven volgen en waar nodig onregelmatigheden aan de kaak stellen. Daarnaast is iedereen uiteraard welkom om mij te allen tijden aan te spreken op zaken omtrent FC Twente. Op die manier wil ik er aan bijdragen dat elke supporter weer een stem krijgt binnen onze prachtige club!

Coen Brinkman

Coen Brinkman, 43 jaar jong, begonnen in Vak K in het Diekman, en inmiddels veel aanwezig in de Grolsch veste op de TOS-tribune waar ik ook de voorzitter van mag zijn. In 2016 begonnen met de initiatief nemers van Twente, Verenigt!, daarna bestuursfuncties bekleed van secretaris en nu (waarnemend) voorzitter.

Twente, Verenigt! is voor mij het mooiste project geweest van de club in dit moeilijke jaar, had het echt voor geen goud willen missen. De saamhorig die wij in de diepe ellende voelden was uniek, zoveel verschillende invalshoeken maar allemaal met één grote liefde: FC Twente.

De eerste zes maanden echt meegedaan om de club in levend te houden en vooral met de hele korte termijn bezig het was immers niet anders. Na een kleine tussenfase en eigenlijk allemaal even op adem te komen voel ik nu echt de behoefte om met de lange termijn van Twente Verenig! bezig te gaan.

Veel ellende had kunnen worden voorkomen en bij een goed functionerend Twente Verenigt! zal deze ellende ons echt bespaard worden. Maar we kunnen meer, in de wereld van het top voetbal in Nederland en helemaal internationaal gebeuren vreemde dingen en heeft het grote geld een veel te grote invloed.

Twente, Verenigt! kan met genoeg steun ervoor zorgen dat onze club enigszins gewoon blijft doen waar alle Tukkers zich thuis voelen en een uithangbord voor Nederland is. Op een normale manier genieten van Top voetbal.

Dit zijn voor mij de voornaamste reden om aan te blijven en mij beschikbaar te stellen voor het eerste gekozen nieuwe bestuur van Twente, Verenigt!

Edwin Gort

Sinds 1973 ben ik supporter van FC Twente. Aan de hand van mijn vader liep ik naar het Diekman Stadion en zag FC Twente met 2-0 winnen van FC Amsterdam.

Sinds die dag heb ik veel ups en downs bij de club meegemaakt. Wat er ook gebeurde, ik kon mij blijven identificeren met mijn club. De laatste jaren werd dat gevoel steeds minder. Ondanks of juist dankzij de successen werd de afstand tussen de club en de supporters steeds groter.

De dreiging dat de club uiteindelijk door wanbeleid van de supporters zou worden afgenomen heeft mij vorig jaar gemotiveerd om in eerste instantie met de financiële commissie het (financiële) beleid van de club ter discussie te stellen en later als één van de initiatiefnemers van Twente, Verenigt! een bijdrage te leveren om de club te laten overleven en weer terug te geven aan de supporters. Hoewel de sportieve prestaties het ergste leed van afgelopen jaar doet vergeten, de club er alles aan doet om weer normaal te doen, zijn wij er nog lang niet. Er is nog een lange weg te gaan om te spreken van volledige normalisatie. De missie is nog niet volbracht.

Mijn doel is om de gepassioneerde motivatie, waarmee de 14 initiatiefnemers van Twente, Verenigt!, vorig jaar deze missie zijn begonnen over te dragen aan het nieuwe bestuur en samen met hen de club heel kritisch te volgen. De luis in de pels te blijven zodat in lengte van dagen kinderen aan de hand van hun vader naar het stadion van FC Twente kunnen lopen.

Edwin Seinen

Mijn naam is Edwin Seinen, 42 jaar en woon in Hengelo. Al bijna 25 jaar kom ik bij FC Twente. In die jaren heb ik het nodige meegemaakt bij deze club, zowel heel goede als heel slechte dingen, zoals het afgelopen paar jaar.

Om dit soort bestuurlijke dwalingen in de toekomst niet meer mee te maken, ben ik van mening dat hier een belangrijke taak ligt bij de supporters en dus Twente, Verenigt!. Dit is mijn motivatie geweest om mij aan te melden voor Twente, Verenigt!. Deze vereniging is in het leven geroepen om FC Twente weer gewoon een club te laten zijn, zoals een voetbalclub hoort te zijn. Transparant en voor iedereen.

Twente, Verenigt! is geen supportersvereniging, die zijn er voldoende. Maar een vereniging die probeert de supporters inspraak te geven in het reilen en zeilen binnen FC Twente. Het is dus belangrijk dat er inspraak is door een afvaardiging van de supporters bij de club om eventueel wanbeleid of fouten te signaleren en proberen te voorkomen.

Het is het goed om als supporter mee te denken en feedback te geven over hoe bepaalde zaken beter kunnen. Dit alles valt of staat met de input die de afvaardiging krijgt van de supporters. Daar ligt dus een schone taak voor jullie.


Gerko Brink

Ik ben Gerko Brink, 44 jaar oud, kom uit Hardenberg en sinds een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam in 1980 supporter van FC Twente. Sindsdien ben ik bij talloze wedstrijden van de club geweest. Zowel thuis, uit, maar ook overal in Europa, zoals Moskou, St.Petersburg en Valencia. Mijn bijnaam is ook 'de Globetrotter van Vak-P'.

Naast 'deze functie' ben ik bij Vak-P al meer dan 20 jaar redacteur in de P-Talk, ben de initiatiefnemer van de 'FC Twente-uitvaart' en de laatste jaren voorzitter van supportersvereniging SV Borne.

In mijn dagelijkse leven ben ik landelijk projectleider 'Sport als re-integratiemiddel' binnen het gevangeniswezen en maak verbindingen met voetbalclubs om gedetineerden een tweede kans te geven op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Je kunt hierbij denken aan vrijwilligerswerk en dagbesteding in en rond een stadion en vervolgens kansen op betaald werk via het netwerk van een club.

Bij een tweede kans moet ik ook aan FC Twente denken en de reden waarom Twente, Verenigt! is opgericht. Dit mag ons nooit meer gebeuren, maar daarnaast moeten we ook gezamenlijk weer aan een succesvolle toekomst werken. Daarin wil ik graag mijn bijdrage leveren en dit is ook de reden dat ik mij beschikbaar stel als bestuurslid van Twente, Verenigt!.

Marc Hogenberg

Mijn naam is Marc Hogenberg, 43 jaar en geboren in Enschede. Ik woon samen met mijn vriendin Siona en ons dochtertje Joy van tien jaar. In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van iPhone Reparatie Twente in Enschede. In de weekenden vind je me zeer regelmatig in de Grolsch Veste of in een stadion waar onze club FC Twente speelt.

Als oud-voorzitter van de supportersvereniging De Vriendenkring heb ik me beschikbaar gesteld voor een bestuursfunctie bij Twente, Verenigt!. Het oprichtingsbestuur heeft zich enorm ingezet om Twente, Verenigt! van de grond te krijgen, maar er is ook nog erg veel werk te doen. Ik draag daar als bestuurslid natuurlijk graag mijn steentje aan bij. Gezamenlijk zullen we ervoor zorgen dat de betrokkenheid van de supporters van FC Twente toeneemt en dat we een koers uitzetten naar een positieve toekomst, zonder teveel achterom te kijken. Ik zie uit naar een goede samenwerking om dit doel te realiseren!