Twente, verenigt!

Twente, verenigt! over Roda JC uit


Twente, verenigt! over Roda JC uit

Afgelopen weekend hebben de supporters van FC Twente mogen ervaren hoe op angst gebaseerde beslissingen kunnen leiden tot een avond in mineur. Supporters uit vier volledig gevulde bussen hebben hierdoor de wedstrijd niet kunnen zien.

Omdat Twente, verenigt! momenteel veel contact heeft met de directie van FC Twente over supporterszaken en met name de invulling van de functie supporterscoördinator hebben wij, mede in overleg met het bestuur van Vak-P, contact gehad met de directie om deze kwestie te bespreken. In het kader van betrokkenheid (één van onze drie pijlers "Betrokkenheid, Inspraak en Toezicht") staan wij voor normalisatie van vervoersregelingen en zullen we dit ook met Twente blijven bespreken en evalueren.

Wij zijn blij met de tijd die de directie heeft genomen om de kwestie met ons en Vak-P te bespreken, zowel de dag na de wedstrijd als de dag na de evaluatie die heeft plaatsgevonden. Supporters worden door aanvangstijden verplicht veel uren vrij te nemen en nemen toch de moeite om de snipperkaart eraan te wagen en de club zowel uit als thuis onvoorwaardelijk te steunen. Daar waar bestuurlijk de reputatie van onze club in het verleden kapot is gemaakt, zijn de nieuwe organisatie en vooral de supporters en de trouwe sponsoren deze nu weer aan het opbouwen.

Bij de conclusie door FC Twente is besloten dat zij de niet gebruikte kaarten zal vergoeden. Hierbij is gebruikelijk dat kaarten die niet zijn geactiveerd ook niet in rekening worden gebracht. Hierdoor komen de kosten niet bij FC Twente te liggen en de opbrengsten niet bij Roda JC. Een niet verlies en niet winst situatie dus voor de clubs….maar niet voor de getroffen supporters!

Wat Twente, verenigt! in deze situatie tegen staat is dat door de coulance van FC Twente om de kaarten te vergoeden, de situatie die zich heeft voorgedaan niet de aandacht krijgt die deze verdient. We snappen dat FC Twente zich in de huidige situatie niet te negatief wil uitlaten en in het land een reputatie te herstellen heeft. We zien alleen graag dat de club bevestigt dat deze actie slecht voorbereid en uitgevoerd is geweest met een onacceptabele uitkomst.

Zoals meermaals genoemd in onze gesprekken met de directie zijn de supporters één van de belangrijkste onderdelen van de club en haar identiteit. Juist deze grote aantallen supporters die de uitwedstrijden bezoeken, de passie die daarbij wordt getoond en gevoeld en de diversiteit in supportersgroepen maken deze club zo uniek. We verwachten daarom dat FC Twente bij vergelijkbare situaties in de toekomst, na het evalueren van de feiten, net zo hard opkomt voor de getroffen supporters als het onrecht dat hen is aangedaan. En uiteraard zal Twente, verenigt! beschikbaar blijven om de club te ondersteunen en te adviseren.