Twente, verenigt!

Supporters doen mee in financiële redding FC Twente


Supporters doen mee in financiële redding FC Twente

Afgelopen week diende FC Twente het saneringsplan in bij de gemeente en deze zal een besluit nemen of, en op welke wijze, men er mee akkoord gaat. Wederom een belangrijk moment in het (voort)bestaan van onze mooie club!

Dankzij de familie Wessels die via de investeringsmaatschappij Reggeborgh iedere euro die ingelegd wordt om de club van de schulden af te helpen, verdubbelt, is de doelstelling gehaald en kan er een gedegen saneringsplan worden ingediend. Een plan waardoor de club ook zeker twee seizoenen kan overleven in de Eerste Divisie. De ingelegde bedragen worden omgezet in aandelen.

De opbrengst van de in 2016 ingezette actie 'Twente voor Twente' is deels besteed aan de toentertijd gekozen doelen en deels zijn we daar nog over in gesprek met de club. Eén van de zaken die we daarbij in samenwerking met de club aan gaan pakken, is het renoveren van het trainingscentrum en de jeugdfaciliteiten.

Wij, als organisatie van de actie "Twente voor Twente", hebben gemeend niet achter te kunnen blijven bij de 'noabers' en de andere sponsoren die financieel bijdragen aan het herstel van onze club. Gezien het feit dat Reggeborgh niet uit is op alleenheerschappij over de club en daarom bewust de brede ondersteuning zoekt, zijn wij dan ook verheugd te kunnen meedelen dat wij, mede namens alle supporters die destijds de actie hebben ondersteund een bedrag van € 50.000 ter beschikking stellen aan de club als 'ambassadeur'. Dit verloopt via Twente, verenigt!, die destijds ook onze actie heeft omarmd en mede heeft gefaciliteerd.

Met een verdubbeling van dit bedrag, dus de € 50.000 wordt € 100.000, zijn we weer een stap dichter bij de volledige herrijzenis van ons aller FC Twente. Dat tekent de steun die club heeft en ook haar achterban. Jong, oud, man, vrouw, rijk, arm, ziek en gezond, wat ons verbindt is FC Twente, de club van ons leven!

Bij deze nogmaals onze grote dank aan eenieder die zich heeft ingezet om dat mooie bedrag in het kader van de actie 'Twente voor Twente' te kunnen halen. Uw inspanningen zijn niet voor niets geweest en is dankzij de verdubbelaar nog eens dubbel zoveel waard geworden.

Namens de organisatie van 'Twente voor Twente' en Twente, verenigt!