Twente, verenigt!

Nieuwsbrief december 2020
In onze laatste nieuwsbrief van dit jaar willen we kort stil staan bij een zeer bewogen jaar. Dit geldt zowel voor het voetbal, ons FC Twente, als de pandemie die iedereen zo hard treft. Daardoor zijn de kernwaarden van FC Twente belangrijker geworden dan ooit.

https://www.twenteverenigt.nl/nl/nieuws/kernwaarden

De naam van onze vereniging is Football Club Twente. Onze clubkleur is rood. Onze teams dragen het rode logo op de borst

In de zomer van 2020 is de Grolsch Veste roodgekleurd; de supporters hebben prachtig werk geleverd! De mensen van FC Twente als Eddy Achterberg, Kick van der Vall, Wout Brama, Kees Rijvers, Manuel Sanchez Torres en Jacob Malki hebben hun plek gekregen.

Verder dragen de spelers dit seizoen een nieuw shirt, dat zorgvuldig is uitgekozen. De kledingsponsor was ooit te zien op de shirts van FC Barcelona en de shirts hebben details die onze club uitstralen. Het logo van Enschede staat op beide manchetten van de mouwen en op de achterkant pronkt de Twentse Ros.

De wieg van onze club staat in Enschede

Aan het begin van het seizoen 2020/2021 heeft FC Twente het mogelijk gemaakt om in de COVID19-pandemie een plan te organiseren en uit te voeren om supporters toegang te geven tot de wedstrijden. Het meest opvallende: hoewel de sfeer in het stadion veel anders was dan voorheen, was bij iedereen het besef aanwezig om zich te houden aan de geldende maatregelen. Een compliment voor iedereen!

Twentenaar zijn we altijd en overal

En dat hebben gezien met de #IKMISOE actie. In samenwerking met de supportersverenigingen en enkele sponsoren zijn bij enkele wedstrijden in het najaar de exclusieve FC Twente #IKMISOE Matchdaypakketten samengesteld. In de eerste editie waren er, naast de afhaalpunten in de omgeving, afhaalpunten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht; in de laatste editie zijn pakketten gedistribueerd naar Groningen, Amersfoort, Rijsbergen en Arnhem. Een ongekende actie waarin FC Twente de bindende factor is tussen eenieder!

Noaberschap

Uit alle acties die supporters, sponsoren en medewerkers mogelijk hebben gemaakt, blijkt het noaberschap:

De broodjes-beenham-actie bij de verlenging van de seizoenkaarten,

#IKMISOE matchdaypakketten,

#HoudoeTaboe-actie,

de supportersbijdrage vanuit de Vriendenkring aan de COVID19-testen voor de medewerkers van FC Twente,

de "uitzwaaiactie" bij de uitwedstrijd naar Feyenoord, en

de loterij.

We laten zien dat we er zijn voor FC Twente en voor elkaar!

Respect en op gelijke wijze – het contact tussen club en achterban is open en op basis van vertrouwen

De afgelopen periode hebben we regelmatig gesprekken gehad met de directie. Dit is ook via onze highlights gecommuniceerd aan de supportersverenigingen en hebben de supportersverenigingen ook hun vragen kunnen stellen. Hoewel de directie voor een onzekere toekomst staat, mede veroorzaakt door de COVID19-pandemie, is zij transparant geweest en heeft zij haar betrokkenheid bij de supporters getoond. Daarvoor verdient zij een woord van dank en een compliment!

Natuurlijk is het ook bijzonder prettig dat Martijn Hoogstoevenbeld de financiën op orde heeft. Daarmee weet FC Twente waar het in financiële staat.

Samen beleven we intense emoties, delen we lief en leed. We handelen naar onze kernwaarden en onze beslissingen worden op rationele basis genomen.

De emoties ervaren we elke keer: bij de wedstrijden, bij de besprekingen en bij de acties. Dit jaar is tijdens de COVID19-pandemie een actie op touw gezet: de supporter van zorg. Alle opbrengsten van deze actie zijn gegaan naar de medewerkers van het MST om hen te ondersteunen in het vele en geweldige werk dat zij hebben gedaan. Waarom het MST? Omdat de supporters ook graag wat terug wilden doen voor de stad Enschede, de burgers en het medische personeel van Enschede; omdat Enschede onze club ook heeft gesteund toen een faillissement dreigde.

We zijn trots om samen FC Twente te zijn.

Het afgelopen jaar hebben we ons allemaal ingezet voor FC Twente: spelers die hebben geholpen bij de seizoenskaartactie, medewerkers die hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van de Loterij en supporters die hun seizoenskaarten hebben verlengd.

Fair play en verdraagzaamheid

Fair play en verdraagzaamheid zijn in alle geledingen van FC Twente belangrijk. Of het gaat om het spel, de media of de organisatie, zonder fair play en verdraagzaamheid is er ook geen noaberschap.

Samen streven we naar sportief succes, zonder daarbij risico's te nemen die de continuïteit van de club raken of onze kernwaarden onder druk zetten.

Het sportieve succes is gegroeid afgelopen jaar. Onze nieuwe technische directeur Jan Streuer heeft met weinig middelen een goede ploeg neergezet, waarmee onze nieuwe trainer Ron Jans aan de slag is gegaan. Het resultaat: een prachtige ploeg met aantrekkelijk voetbal!

In de spelersploeg hebben we ook drie spelers die uitkomen voor hun land van herkomst: Danilo is speler voor het Braziliaanse olympische elftal, Černý is speler bij het Tsjechische nationale elftal en Drommel is keeper bij het Nederlandse elftal.

Ook dit jaar willen wij wederom uitspreken dat wij het heel erg belangrijk vinden dat de Stichting de continuïteit en de cultuur van de club bewaken. Daarom blijft het voordrachtrecht van Twente, verenigt! van twee bestuurders in de Stichting zo van belang om daarmee inspraak te behouden.

Op sportief vlak hebben we als club een duidelijke lange termijnvisies

Dit is 2020 gefinaliseerd: er is clubbeleid; geen beleid van één persoon! En we hebben mensen op de juiste positie om dit beleid uit te dragen. Daarom is het heel erg jammer dat Paul van de Kraan heeft aangegeven vanaf september 2021 zijn positie als algemeen directeur wil overdragen.

Wij willen de Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur hier adviseren om mensen aan te nemen die achter het huidige plan van FC Twente staan en zeker geen personen die een eigen koers gaan varen.

Met historisch besef richten wij ons op de toekomst van FC Twente

Wij hebben veel gemaakt, en dat heeft onze club ook gevormd. Maar het belangrijkste blijft hoe wij reageren op de situatie; dat is bepalend voor de toekomst van FC Twente!


Met de feestdagen voor de deur willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan onze club. 2020 stond in het teken van vele uitdagingen, en met de kernwaarden hebben we er een mooi jaar van kunnen maken.

We wensen alle supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers van FC Twente en al jullie dierbaren hele fijne feestdagen!