Twente, verenigt!

FC TWENTE ZOEKT STICHTINGSBESTUURDER!


FC TWENTE ZOEKT STICHTINGSBESTUURDER!

De Stichting FC Twente '65 bewaakt als aandeelhouder de continuïteit en clubcultuur van FC Twente '65 B.V. Het bestuur van de stichting stelt onder andere de jaarrekening en begroting van de club vast en benoemt leden van de Raad van Commissarissen en de statutaire directie. Daarnaast toetst zij andere bijkomende zaken die invloed hebben op de licentie van FC Twente.

In het stichtingsbestuur zitten twee bestuursleden die op voordracht van ledenvereniging Twente, verenigt! zijn benoemd. Deze twee bestuursleden vertegenwoordigen de stem van alle supporters van FC Twente. Wegens het aangekondigde vertrek van één van de bestuursleden zijn wij daarom op zoek naar een nieuw

BESTUURSLID (M/V),

die op voordracht van Twente, verenigt! zitting gaat nemen in het Stichtingsbestuur FC Twente '65.

De functie

Als bestuurslid binnen de Stichting FC Twente '65 heb je een zéér verantwoordelijke taak. Samen met je medebestuurders vorm je het bestuur van de meerderheidsaandeelhouder van de club. Je geeft je mening over de financiële situatie van de club, controleert de financiën en stelt de jaarrekeningen vast. Daarnaast is het Stichtingsbestuur ook belast met de aanstelling van nieuwe leden voor de Raad van Commissarissen (RvC).

Tijdsinvestering:

De functie van Bestuurslid binnen de Stichting FC Twente '65 is een onbezoldigde functie. Hoewel vrijwillig is de functie absoluut niet vrijblijvend. We verwachten van het nieuwe bestuurslid dat hij of zij zich durft te committeren aan een bestuursperiode van tenminste vier jaar. Gezien de taken die een dergelijke functie met zich meebrengen, verwachten wij dat kandidaten een tijdsinvestering van circa 8 uur per maand kunnen leveren. Flexibiliteit in deze is hierbij van groot belang.

Sollicitatieproces

Herken je jezelf in grote mate in bovenstaand profiel? Ben je in de omstandigheid om je met ziel en zaligheid in te kunnen zetten voor onze trots? Dan verzoeken wij je per omgaande te solliciteren door een mail voorzien van motivatie en Curriculum Vitae te sturen naar [email protected], t.a.v. Wervingscommissie stichtingsbestuurder, namens Twente, verenigt!

N.B.: De sluitingsdatum voor deze vacature is vastgesteld op maandag 29 april 2019. Overige belangrijke data zijn:

We kunnen ons voorstellen dat je alvorens te solliciteren nog de nodige vragen hebt. In dat geval verzoeken we je de vragen via mail aan te leveren op bovengenoemd mailadres voorzien van telefoonnummer. Het bestuur van Twente, verenigt! zal dan op korte termijn contact opnemen om je vragen telefonisch beantwoorden.