Twente, verenigt!

Alles opzij voor onze club !


Gertjan Verbeek kwam afgelopen seizoen bij zijn grote liefde FC Twente. Van die liefde is na een half jaar weinig meer te merken. Gertjan koos ervoor plaats te nemen bij het programma de Eretribune bij FOX Sports een dag na de pijnlijke nederlaag bij buurman Heracles Almelo. Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen en met de opmerking "dat het soms wel goed is als een club degradeert" raakte hij ze vol in hun rode hart. Twente, verenigt! eist 100% focus op het sportieve lijfsbehoud. Daar past geen enkel (prive) tv optreden van Gertjan Verbeek en Jan van Halst bij. Dit moet per direct stoppen.

De oorverdovende stilte vanuit de Raad van Commissarissen, de toezichthouder op de directie, verbaast ons zeer. Daarom doen wij een dringende oproep aan de Raad van Commissarissen om na het laatste fluitsignaal van dit seizoen een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de volgende zaken; aankoop- en technisch beleid, commercieel beleid en resultaat, de zichtbaarheid van de beleidsmakers en de sportieve prestaties. De uitkomst en aanbevelingen van dit onderzoek moeten bindend zijn.

Daarnaast vragen wij expliciet aan de Raad van Commissarissen om de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied. Allereerst datgeen wat nodig is om ons dit seizoen te handhaven. Of Gertjan Verbeek hiervoor de juiste persoon is kunnen wij niet beoordelen, maar ga in gesprek met de spelers(raad) en kom samen tot een oplossing waarmee we er weer vertrouwen in kunnen krijgen dat het dit seizoen alsnog goed komt. Slechts één ding telt de komende wedstrijden en dat is handhaving. Alles dient hiervoor te wijken.

Voor de komende weken roepen wij alles en iedereen op om de club positief te blijven steunen op de weg naar lijfsbehoud !